EKSKLUZIVAN INTERVJU SA D. DRINOVCEM

2.11.09 | komentari komentari (36)


(c) SFC
SeveFanClub donosi vam ekskluzivan intervju sa našim poznatim redateljem glazbenih spotova Darkom Drinovcem koji bi se zbog Severinine inspirativnosti okušao i u snimanju dugometražnog filma. U pripremi je i dokumentarni film o kojem više u intervjuu...
 
Možete li nam opisati vaš prvi susret sa Severinom?
Hm, hm. U više navrata sam upoznavao Severinu. Uvijek je to bilo na kratko, do trenutka kada me je ona primijetila po mojim radovima pa se i sama odlučila raditi sa mnom. Onda to ide vrlo jednostavno, Tomica Petrović ti dogovori sastanak s njom i to je to. Kratko i slatko. 
 
Kako je došlo do suradnje? 
Severina traži vrhunske suradnike oko sebe. Kako ja radim već godinama spotove, vjerojatno je došao dobar glas do nje. I tako stvari krenu. Ništa na brzinu, sve sa puno provjera jer spot je jako osjetljiva stvar i u sekundi može uništiti pjesmu.

Njezin menadžer Tomica također voli prije toga sve provjeriti. Prvo kava sa Tomicom, pa još jedna, pa ideja - dvije o spotu, pa još neka preporuka i na kraju dođe do susreta sa Severinom i onda se jasno treba pokazati kao dorasao poslu i izazovu koji stoji pred tobom. Ipak imate vrhunsku glumicu i pjevačicu koja je voljna surađivati. 
 
Sa čime vas je Severina zaintrigirala? 
Prvenstveno sa jednostavnošću i povjerenjem koje sam dobio, a da ne kažem da te u sekundi zavede i jednostavno ju zavoliš.  

Kako i kada ste prepoznali talent u Severini?
Čim se kamera upalila vidio sam i osjetio da ispred sebe imam vrhunsku pjevačicu i glumicu. Znao sam da puno ovisi o meni da to što ona pruža vjerno prenesem u spot, jer malen je korak od toga da iz nekog kamerom izvučete maksimum i do toga da upropastite nečiji talent i napravite loš video spot, u krajnjem slučaju i loš film. 
 
(c) SFC 

Možemo li Severinu smatrati kao vašu muzu, ipak ste sa njom snimili najbolje i najgledanije video spotove u Hrvatskoj?
Do sada sam napravio jako puno spotova ali mogu reći da me nitko nije toliko razveselio ispred kamere kao Severina. Muza – ako pod tim mislite da vam pruži i više nego što ste zamislili i očekivali, a da opet s druge strane u samom promišljanju spota sam sebi dopustim inače stvari u koje se možda i ne bih upuštao s nekim drugim jer znam da će ona ostvariti sve što ja i naslutim a kamoli zamislim... onda da. 

Što to razlikuje Severinu u odnosu na druge pjevače sa kojima ste do sada surađivali?
Razlika je u tome da se Severina kada se dogovorite oko koncepta i priče vezane za spot u potpunosti prepusti tebi i ima potpuno povjerenje u tebe i pokušava dati sve od sebe da zadovolji tvoje trenutne zahtjeve ma kako oni bili složeni. Ne kažem da je sa drugim izvođačima to složenije, samo sa Severinom je to nekako jako inspirativno i ona sama vam daje toliko da se jednostavno morate dati maksimalno da bi proizvod ispao vrhunski. Kako sam do sada radio sa njom dva video filma i desetak video pozadina mogu slobodno tvrditi da sam sa rezultatom finala svaki put bio iznimno zadovoljan a posebno sa njezinom glumačkom izvedbom. 
 
Koliko je Severina zahtjevna kada pričamo o snimanju spotova?
U samim pripremama ima donekle svoju viziju koju prokomentiramo i kako je spot dosta osjetljiva stvar puno se priča o cijelome projektu te se ništa ne prepušta slučaju u fazi priprema - od odabira kostima, lokacija, glumaca, frizure i same vibre koju nosi spot. Samo snimanje je egzekucija dogovorenih stvari s ponekim odstupanjima ali ne prevelikim.

Severina ima dugu karijeru i ja joj mogu na neki način sugerirati šta bi se moglo radikalnije mijenjati u pogledu njezinog smijera, ali na kraju ipak je spot samo jedna od stvari koja se nadograđuje u cijelini i sam po sebi mora poštovati sveukupnu Severinu. Hoću reći ne mogu ja iz nje raditi da je Ramstein ili Ice-t ili narodnjačka zvjezda kada ona to nije. Ona je Severina i to godinama. Ja samo pomažem da to i ostane. 
 
Pamtite li kakve anegdote sa snimanja?
Pamtim i lijepe i one manje lijepe. Nakon snimanja za Haljinicu boje lila išli smo na večeru i kada sam mislio da smo svi mrtvi umorni, Severina je počela skakutati po restoranu i rezultat toga je bila torta sa masu svjećica i pjesma cijele ekipe meni za rođendan jer mi je tog dana i bio rođendan. Super trenutak.
Loši odnosno oni manje ugodni trenuci su bili kada smo na Brijunima snimali taj isti spot. Hladno more stvaralo je puno problema Robertu Kurbaši i Severini iako mislim da to nitko ne primjećuje na spotu.
 
 
Do sada ste surađivali sa Severinom u spotovima Gade i Haljinica boje lila, te ste snimili vizuale za koncert u Beogradu. Kako ste odredili za koje pjesme ćete snimiti vizuale? Odakle ideje?
Vizuali su super stvar. Kada smo se našli u studiju prije snimanja baš sam prokomentirao sa Severinom kako sam puno opušteniji nego prije snimanja spota, na šta se ona jako iznenadila jer je ipak bilo riječi o desetak vizuala koje prate pjesme na koncertu i sve je trebalo snimiti u jednom danu. Razlog moje opuštenosti je ponovno ležao u sjajnoj pripremi. Puno večera, kavica, razgovora preko telefona i tako kada je došlo do samog snimanja mislio sam da se više nema šta dogoditi osim snimanja.

(Smijeh) Što se tiče ideja, ja imam neke stvari koje volim gledati na velikim koncertima a to su mali filmići u kojima se nalaze pjevači ili bend. Meni to doprinosi da se još više uživim u pjesme pa sam tako sa Severinom baš o tome i razgovarao da to bude puno jači video support od prijašnje turneje gdje je video bio više kao scenografija. Tako su se stvari odvijale - svaka pjesma mora pružiti na prvo gledanje (jer je riječ o koncertu) i da ljudi odmah shvate o cemu je riječ.

Nasilje nad ženom, skakanje u vjenčanici po oblaku - što predstavlja bajku, orijentalna Seve sa devama u pozadini - naglašava dio koncerta koji se oslanja na Daleki istok, pa tuga u tamburici – (video koji nije išao), disko vizual - koji traži publiku da još više poludi. To je moralo tako biti. Jasno i sa vrlo lako uočljivom simbolikom na prvo.

Evo sa Muškarcu samo treba kurva smo toliko napravili odmak u tom pogledu da sam video za screen funkcionira koa spot. To mi je drago jer on i je filmić za sebe ali ipak napravljen isključivo za koncert. 

Izjavili ste da Vas Severina potiče da radite bolje, duže, više, profesionalnije, savršenije, pomnije. Biste li se okušali u režiji dugometražnog filma sa Severinom u glavnoj ulozi?
Uvijek, tko zna, možda čak i uskoro.
 
Muškarcu samo treba kurva je jedan od kontroverznijih video spotova koji je Severina snimila. Kako ste došli na baš tu ideju, je li bilo još kakvih ideja u rezervi? 
Kada se s nekim dugo razgovara i kada slušate album od početka do kraja dođete i do takvih ideja. Severina je to vrlo brzo prepoznala kao dobro i u potpunosti se prepustila. Pjesma je jako teška i ima jaku poruku tako da bilo kakvo uljepšavanje ne dolazi u obzir.
 
Mnogi komentiraju da je spot dosta eksplicitno snimljen, gotovo u maniri Pasije Mel Gibsona, kako to komentirate? 
Nisam vidio te komentare ali ako netko tako to doživljava - ok. To je njegov osobni stav. Inače ja sam htio da to ne bude uljepšano, već stvarno, iskreno i sa puno dokumentarizma u sebi. 

Da vizual ponovno snimate, biste li ga snimili jednako? Biste li mijenjali, oduzeli ili dodali nešto?  
Ništa ne bih mijenjao, s tim sam jako zadovoljan ali ipak se treba u obzir uzeti da je to rađeno za publiku u dvorani koja je trebala doživjeti pjesmu dok ju Severina izvodi uživo, video je tu kulisa koja dočarava stvar. To nije klasičan video spot koji bi vjerojatno bio još "žešći". 

Kakva je radnja spota tj. vizuala pjesme Pucajte u tamburaše? Severina nam je priznala kako video nije pušten na koncertu u Beogradu jer je također tužne tematike.  
Tuga i samo tuga.
 
Kakvi su vaši planovi za budućnost? Planirate li snimiti još neke video spotove sa Severinom ili tu ideju već realizirate? 
Ja se iskreno nadam da će biti još projekata, jer smo tek krenuli sa suradnjom i to obostrano uspješnom, a trenutno sam u montaži sa filmom o svemu što se događalo u Beogradu i šire. Puno smo snimili materijala i sada smo u fazi montiranja. Jako me veseli jer je materijal izvrstan, kako mi Severina sama kaže "Darko, imaš nešto što drugi nisu nikada vidjeli!" (smijeh). Sada je na meni da to pokažem i ostalima u cijelosti.
 
VIZUAL ZA PJESMU MUŠKARCU SAMO TREBA KURVA PREMIJERNO U CIJELOSTI PRIKAZAN EKSKLUZIVNO NA SEVEFANCLUB.COM U TJEDAN DANA PRIKUPIO JE PREKO 220 TISUĆA POGLEDA, ŠTO ZNAČI PREKO 30 TISUĆA POGLEDA DNEVNO.
 

KOMENTARI (36)

 1. N!c¸k | 02.11.2009 04:01

  Ima jedna izreka koja glasi “kratko ALI slatko

 2. tonk@ | 02.11.2009 04:20

  Lajkam (utjecaj fejsa)…bravo momci….:)))

 3. Josip | 02.11.2009 04:24

  bok,
  dobar intervju, nadasve zanimljiv nama koji pratimo Severinu i koji smo njeni obožavatelji. Žao mi je da od redatelja niste izvukli više informacije o “tamburašima” tj. detalje o cemu je, kakvo je itd. I NADAM SE DA CE PREMIJERA USKORO ISTO BITI KOD VAS a ne da to trazim negdje po internetu. Također, nadam se da oni čitaju ove sve komentare te da uzimaju ideje itd. i da ce UVODNA SPICA DOKUMENTARCA BITI JEBENA ISTO KAO ŠPICA VALENTINOVOG DOKUMENTARCA!!!

 4. Luka | 02.11.2009 04:26

  “Tamburaše” čuvamo za kasnije ;)

 5. Josip | 02.11.2009 04:43

  a sto je sa ostalim vizualima?! su isto “jaki” ili?! bilo bi steta da propadnu! apeliram na Severinu da Vam ih ustupi za šire mase! :) hvala

 6. AnnA | 02.11.2009 05:15

  kada izlazi dokumentarac? dali ce biti na DVD-u i dali ce bidi cijeli koncert na DVD-u?

 7. Saša | 02.11.2009 05:32

  Meni sada neš nije jasno. AKo se ja dobro sicam u pripremi su dva dokumentarca. Prvi dokumentarac je onaj o nastanku albuma ( o kojem nitko sada ne prica ) a drugi je sada o BG koncertu, jel tako? i kada ce ostali video spotovi koji su snimljeni za BG?! A mogli bi vi ubaciti i neke nove sessione u galeriju malo :)

 8. N!c¸k | 02.11.2009 05:47

  baš sada dogovaramo nove fotografije pa ako sve dogovorimo objaviti cemo ih. za sada sam ja objavio ove EXTRA , Biljana Gaurina , Muškarcu samo treba kurva i dr. u GALERIJI

 9. AnnA | 02.11.2009 07:08

  @Sasha

  Kad bi se mene pitalo A I VECINA FANOVA... Nek izda Severina dukomentarac ALI MI HOCEMO KONCERT U BG ARENI NA DVD-U... Zato sto je mnogo, mnogo bolji od onog s turnejom Virujen U Te! ORGANIZIRAJTE GRUPU NA FACEBOOK-U ZA IZLAZAK KONCERTA U BG ARENI NA DVD-U (ko Virujen U Te)... Ja se toplo nadam da ovo Seve cita i da ce izdati koncert na DVD-u (bila bi njena najveca greska da to neuradi)!

 10. j@z | 04.11.2009 01:35

  Ako ceo onaj koncert ne bude izdat na dvd-u ne znam ko je lud…
  Mislim da nema sanse da ga se ne objavi.
  Nemam nista ni protiv dokumentarca, dapace. :)

  Ali moramo malo biti i realni… Evo da se mene pita ja bi u jedan box cd set da bude cd sa koncerta u Areni, dvd-Arena, dokumentarac o nastanku albuma i pripremi za koncert, spotove televizijske i ove koncertne. Eto, to je mislim sve sto postoji i vrlo rado bih da to sve bude izdato… Realno to je tesko moguce.
  Ali Arena mora na dvd. :)

 11. AnnA | 04.11.2009 01:41

  da mora arena na DVD

 12. jela | 04.11.2009 04:22

  Kad se nesto hoce, nista nije nemoguce. Veruj mi J@Z, znam zasto ti to govorim.

 13. igor | 04.11.2009 07:12

  MI FANOVI ZELIMO DA SEVERINA IZDA BEOGRADSKI KONCERT NA DVD-u…

 14. Miss Kiki | 06.11.2009 09:55

  kad ce koncert u skoplju?

 15. Jelena | 08.11.2009 02:56

  Na koncertu je bilo predivno!!!!SEVE NAJBOLJA SI!!!

 16. Dragana | 08.11.2009 02:57

  Hvala ti na predivnom koncertu!

 17. Gorica | 08.11.2009 02:58

  ♥ * ♥ * ♥ Koncert je bio fenomenalan,još uvijeka sam pod velikim utiskom,ovo mi je bila najveća želja i napokon mi se ostvarila….SEVE NAJBOLJA SI i hvala ti puno jer je ovo bilo jedno od najlijepših večeri u mom životu koje ću pamtiti cijeli život…. :))) ♥ * ♥ * ♥

 18. Ksenija | 08.11.2009 02:59

  Koncert je bio vrh vrhova! Pevala si apsolutno sve pesme koje sam zelela da cujem! ♥ Dobro je da nam se nisi polomila na onim zvucnicima! :D

 19. Mirjana | 08.11.2009 02:59

  Seve svaka cast koncert je bio savrsen! Pesma, muzika, kostimi, igra, devojke ma sve…
  Na ovim prostorima mogu da te uporedim jedino sa Benom. Ali pored svega imam jednu malu zamerku, nisi znala da otpevas “U Novom Sadu najlepsem gradu” ali zbog svega ostalog ti oprastam, u svakom slucaju hvala na vecerasnjem provodu i energiji koju si potrosila za nas!

 20. Marina | 08.11.2009 03:00

  jaooooooo kakav je koncert bio veceras u Novom Sadu…u zivotu nisam bila na boljem koncert…ovo cu pamtiti ceo zivot …hvala ti Seve za ovo predivnooooooooo vece….puno te volim i ljubim ♥ ♥ ♥

 21. jela | 08.11.2009 08:19

  Da li ce neko postaviti neke snimke na net-u sa koncerta u Novom Sadu da mozemo da vidimo kako je bilo, i gde? I da li ce biti mozda neki DVD?

 22. Ivana | 08.11.2009 09:00

  Hvala puno na predivnom koncertu, svaka cast….............savrsena si…....

 23. Nela | 08.11.2009 09:02

  Sewe… Najboljasi!!!!!!!!!

 24. Selena | 08.11.2009 09:05

  Jos uvek me boli grlo od pevanja sinoc…. Bilo je fenomenalno! Pravi spektakl !!! :)

 25. N!c¸k | 08.11.2009 09:09

  @Jelo O BOŽE!!! Zar ( ponovo ) nisi išla?! isseeee pa sto bi ti da Severina izdaje DVD za svaki koncert?! koje su to gluposti?! pa to ne radi ni Madonna cak hahahahahahahahaha. sto se pak VIDEA tice, imas ih na ovom linku

 26. igor | 08.11.2009 10:56

  Nikola, ja koliko ce sjecam Severina je izdala samo jedan DVD s turneju ,,Virujen U Te’‘
  I daj recite vise kad ce DVD s beogradskog koncerta i dali ce biti cijeli koncert na DVD-u i jos neke informacije…

 27. tridesete | 08.11.2009 11:03

  ZAŠTO SEVERINA NIKADA NE PJEVA PJESMU “ŠTO TO ONA IMA ŠTO JA NEMAm” SA NOVOG ALBUMA?!? HOĆU SMISLENE ODGOVORE ODMAH!!!

 28. AnnA | 08.11.2009 11:10

  i mene zanima dali ce ceo koncert biti na DVD u ko Virujen U Te? ja mislim da Seve to moze uraditi za nas! ! !
  ili bar nek puste ceo koncert za downlaod na netu! DVD RIP!

 29. N!c¸k | 08.11.2009 11:13

  znam. imam taj dvd. ALI ono što ja zelim reći je sljedeće. Seve je zvijezda itd. ali mi smo nažalost premalo tržište da bi se isplatilo izbaciti DVD-ove tek tako. po meni bi trebalo i Umag izbacit i Dom Sportova i BG. jbg. sve su to samo želje koje ona i njen tim čitaju preko ovih komentara i trude se udovoljiti. a što se tiče pjesme Što to ona ima što ja nemam ne znam što bih rekao, i mene zanima. preipremamo intervju pa ćemo je pitati, tko zna, možda Luka zna nešto više. A sto se free downloada tice! hahahaha samo sanjaj, pa oni zive od prodaje, nista nema đabe ni u stare babe :D

 30. AnnA | 08.11.2009 11:27

  OK… Znaci koncert u Areni NECE biti na DVD-u ko Virujen U Te ?!
  Ja mislim ako se izda DVD s BG koncerta prodavace se ludo…

 31. igor | 08.11.2009 11:43

  Pa sto ste onda postavili anketu kad od dvd-a nema ni traga ni glasa. a kako sljedim glasove skoro svi bi kupili dvd!

 32. N!c¸k | 08.11.2009 11:59

  odakle Vam da ga nece biti na DVD-u?! citate li vi sto sam ja napisao, vjerojatno sam se nespretno izrazio. Jos se nista ne zna. Cim dobijemo neke informacije biti ce napisane.

 33. Jelena | 09.11.2009 01:50

  Neopisivo je bilo,vreme je proletelo jer sam na kraju pomislila kad pre…a onda pogledala na sat …nemam reci ,zaista zraci energijom pozitivnoscu,seksipilom…........SVAKA CAST

 34. jela | 09.11.2009 08:49

  To što izjavljujem za koncerte da bih išla (tj. da ću ići), to su samo PUSTE želje (doduše, koje se nikad neće ni ostvariti), jer ne mogu to sve da isfinansiram (mislim na kartu, prevoz, džeparac, ... itd). Drugim rečima: Ne mogu sebi da priuštim da odem na neki dobar koncert, i da se dobro provedem. Ne mogu sebi da priuštim neke (MNOGE) stvari. I to je istina. Ja sam samo iskrena. Nemojte mi uskraćivati bar to pravo da pišem o svojim željama. E, ... SAD SAM VAM SE SKROZ OTVORILA. A za DVD sam samo pitala. Za video klipove hvala. I hvala na razumevanju.

  PS. TO JE MOJA SUROVA REALNOST.
 35. SFC Team | 09.11.2009 09:45

  Poruka za Igora, molimo da ostavi svoju adresu da ga kontaktiramo, jer nas bezrazložno vrijeđa citiram: “sram vas bilo”... Za što konkretno bi nas trebalo biti sram?
  O čemu ti pričaš da ni traga ni glasa o DVDu. DVD je opsežan i u pripremi je. Kada bude bilo više konkretnih informacija bit će. Anketa je samo poticaj Severini da se ide u taj projekt. Nikola je očito odgovarao Jeleni koja evo pita za svaki i jedini koncert oće li biti DVD-a, to sigurno neće. Arena, vrlo vjerojatno da.

 36. zeljko | 10.11.2009 06:39

  Nece biti izvestaja i slika sa koncerta u Novom Sadu? SFC jel moze nekako da se nabavi video pozadina za pocetak koncerta u NS i ono Sve just do it,sevka….

 

KOMENTIRAJ

Komentiranje se vrši na način da upišete komentar i podatke, kliknete "Pregledaj" i zatim kliknete "Pošalji"