RADI VELIKOG INTERESA DODANA NOVA PROJEKCIJA!

2.03.10 | komentari komentari (4)


(c) Darko Drinovac / SFC

Kao što smo već najavili na aktualnom ZagrebDOX-u bit će prikazan i dokumentarni film o Severini i njenoj pripremi pred koncert u Areni Beograd. Donosimo vam ekskluzivni trailer kao i kratki isječak iz filma kao i kratki intervju sa redateljem.

SeveFanClub vam ekskluzivno donosi isječak iz dokumentarnog filma poznatog hrvatskog redatelja Darka Drinovca - Kad se pretvorim u Severinu snimanog pred prošlogodišnji spektakularni koncert u Areni Beograd.

Film sniman u crno bijeloj tehnici u trajanju od trideset i sedam minuta bit će premijerno prikazan ovoga četvrtka u Centru Kaptol u Movieplexu u sklopu festivala ZagrebDOX. Film portretira Severinu pred veliki koncert u Areni Beograd kao i neposredno nakon koncerta, a odabrani su isključivo kadrovi u kojima redatelj vjeruje da je pronašao pravu Severinu odnosno onu koja uopće nije svjesna kamere, a budući da ju je tih nekoliko dana kamerom pratio petnaestak sati dnevno vjerujemo kako je u svome naumu i uspio.

Također, iz ZagrebDOX-a ovih je dana stigla informacija kako će zbog velikog interesa medija i javnosti film o Severini biti prikazan čak dva puta, odnosno izvršene su izmjene u već tiskanom rasporedu projekcija pa će tako film biti prikazan i u četvrtak, 4. ožujka, kao i u već predviđenu subotu 6. ožujka, također s početkom u 22 sata. Subotnja projekcija već je prošli tjedan rezervirana, a uskoro će biti i projekcija u četvrtak stoga svoje ulaznice rezervirajte na vrijeme. Dodatne informacije kao i svoj dolazak možete saznati i potvrditi na facebook eventu...

Osim ekskluzivnog trailera kao i kratkog isječka iz filma, donosimo vam i intervju sa Darkom Drinovcem koji nam otkriva zašto je film dobio ime Kad se pretvorim u Severinu

 

SFC: Zašto baš naslov "Kad se pretvorim u Severinu"? 

DRINOVAC: Nekako se to ime najbolje iskristaliziralo od svih predloženih od strane mene i mojih suradnika u montaži te sam se na kraju odlučio za prijedlog moje Suzane. U filmu se u jednom trenutku Severina sprema dati intervju jednoj TV ekipi i izgovara upravo tu rečenicu - da se ide pretvoriti u Severinu. Vrlo jednostavno, a efektno i ima puno simbolike.

SFC: Zašto ste se odlučili baš na crno-bijelu tehniku?

DRINOVAC: Cijeli koncert u Beogradu bio je tako pun boja, a ja sam ipak htio da film o cijelom tom dogadjaju bude drugačiji -crno bijelo mi se činio najboljim izborom...

SFC: Je li je bilo nekih scena koje ste morali izbaciti, a da ste prvotno to htjeli staviti u film ili pak scena koje su u "zadnji čas" ipak zadržane u filmu?

DRINOVAC: Jasno da da. Film je u prvoj verziji trajao gotovo 50 minuta. Par dana sam si uzeo pauzu od cijelog projekta i zajedno sa svojim montažerom Damirom sagledao cijelinu od početka do kraja. Neke stvari su mi tada postale višak i jednostavno sam ih izrezao iz filma jer nisu imale tu težinu kao ovo što je ostalo.                                                                                                                                                                                        

SFC: Kakva je Severina onih par minuta prije nego izađe na pozornicu?

DRINOVAC: Hmmm... vidjet ćete najbolje u filmu. Ukratko - cool.

SFC: Je li Severina već vidjela dokumentarac i koji je bio njen komentar? 

DRINOVAC: Vidjela ga je kada sam sa svime bio gotov i komentar je bio vrlo pozitivan. Pošto je prošlo dosta vremena od koncerta bilo joj je drago vidjeti cijelu tu ekipu koja je radila na koncertu i sve njene prijatelje koji su zastupljeni u filmu.   

SFC: Kako bi Vi najbolje opisali film u jednoj rečenici?

DRINOVAC: Dokumentarni film o četri dana za vrijeme velikog koncerta u Beogradu sa Severinom kakvu još niste vidjeli. 

SFC: Planirate li uskoro snimanje nekog novog zajedničkog projekta, primjerice novog spota? 

DRINOVAC: Planiramo, planiramo, možda koji spot. Vidjet ćete uskoro.

(c) SeveFanClub 

 

 

KOMENTARI (4)

 1. SFC Team | 02.03.2010 08:56

  Više o filmu pročitajte ovdje…

 2. Milica Kamilica | 03.03.2010 12:06

  looks like fun!

 3. Hrvoje | 05.03.2010 04:47

  Film je odličan. Sa nekoliko prekomičnih scena! Bilo se lijepo prisjetit tog koncerta za pamćenje od kojeg je već prošlo skoro 6 mjeseci.

 4. s.s.s.s.s.s | 08.03.2010 10:31

  Kad cemo mi obicni smrtnici moci da ga vidimo ? =)

 

KOMENTIRAJ

Komentiranje se vrši na način da upišete komentar i podatke, kliknete "Pregledaj" i zatim kliknete "Pošalji"