PREMIJERA VIDEOSPOTA: NEVIRA

24.08.10 | komentari komentari (7)


(c) Viktor Drago i Goran Matijašec za GloriaGLAM

SeveFanClub ekskluzivno najavljuje novi Severinin spot u režiji Viktora Drage. Premijera spota bit će održana sutra u točno 12 sati na ovoj stranici. Budite s nama!

Sredinom prošloga mjeseca odrađeno je snimanje za naslovnicu aktualnog izdanja GloriaGLAM magazina, a osim serije fotografija koje prikazuju Severinu u opuštenom, ljetnom izdanju snimljenu na lokacijama u Splitu, napravljen je i novi video spot. Naime svaki set, snimljen je i u video tehnici, u početku bez namjere da se uopće snima glazbeni spot. Kasnije je snimljeni materijal montiran uz aktualni Severinin singl, pjesmu 'Nevira' koju je predstavila na Splitskom festivalu i koja je zasigurno na tragu Severininih najvećih uspješnica! U spotu, u kojem nas Severina ponovo ostavlja bez daha, fotograf i režiser spota Viktor Drago, inače Severinin dugogodišnji prijatelj i suradnik, iz Severine je izvukao ono najbolje što ona može, a to su ogoljene emocije pretočene iz stihova u Severinin lik.

Kreativni direktor i redatelj spota, Viktor Drago, pojašnjava kako je zapravo najteže je umjetno stvoriti prirodnu atmosferu, osjećaj da izvođač u spotu istinski proživljava pjesmu.

Rijetki izvođači mogu zadržati pažnju gledatelja isključivo emocijom, mimikom lica i riječima pjesme, pogotovo lišeni svake dramaturgije u spotu, tj. bez mogućnosti da se sakriju u bilo kakvu radnju.

Svaki od kadrova spota, morao je prvenstveno funkcionirati u fotografiji, tj. ovaj spot je modno snimanje preneseno u pokretnu sliku. Kadar koji u pozadini ima pučinu i agave, jedini sugerira mjesto radnje, dok se u ostalim kadrovima u potpunosti oslanjamo na Severinu i njene resurse, prirodni povjetarac i sunce - izjavio je Viktor Drago za SeveFanClub.

Severina je pjesmu koju je specijalno za nju napisao Miro Buljan, posvetila svim muškarcima i ženama što se silno ljube; i javno i tajno – i udanim ženama i ljubavnicama.

Pjesma je posvećena svima koji bezuvjetno vjeruju u ljubav i onima koji su patili u životu zbog ljubavi. Jer od svega je najveća ljubav. Čak i ako je boljela, ljubav je uvijek istinita i prava. Pogrešni mogu biti eventualno samo ljudi - izjavila je Severina.

Na pitanje mora li izvođač nužno proživjeti svaku emociju iz pjesme da bi je mogao dobro izvesti odgovorila je - Glazba je najvažnije od svega, emocija s velikim ‘e’. Ova je pjesma kao lijepa, stidljiva djevojka, kao ništa…, a opet… Evo, primjerice, ‘Gas gas’, mislite li da ja volim miris kamiona? Možda mi se ne dimi svako jutro pokraj glave, ali ta mi je slika: ‘Joj što volim miris kamiona’ toliko živa da uopće nemam dilemu bih li to pjevala ili ne. Ja sam kao dijete, meni oči svijetle na takve, drukčije slike koje nisam isprobala, ali bih željela.

Viktor Drago, autor snimljenog spota, otkriva nam još neke detalje sa snimanja, pa tako i činjenicu da je prva namjena snimljenog video materijala bila čisto dokumentarna.

No, kod pregledavanja istog zaključili smo kako bi jednostavno bilo nepravedno prema brojnim Severininim fanovima, ne montirati ga u svojevrsni glazbeni spot, jer obiluje sjajnim momentima, promjenama raspoloženja, emocijama i atmosferom. Ujedno, mediteranska atmosfera spota, idealna je završnica jednog prekrasnog ljeta - izjavio je Drago priznajući kako je rad sa Severinom uvijek je novi izazov i prekrasno iskustvo. 

Viktor Drago i Goran Matijašec za GloriaGLAM
Foto: Viktor Drago i Goran Matijašec za GloriaGLAM  

Osim Viktora Drage na snimanju je uz Severinu bio njen provjeren tim stručnjaka i profesionalaca, pa se za svjež ljetni make-up pobrinuo Saša Joković, za frizuru Mile Santini dok je Severinin stilist Petar Trbović odabrao vrhunske komade poput svilene haljine Stelle McCartney ili kupaćeg kostima modne kuće La Perla upotpunjene unikatnim nakitom Ericksona Beamona.

Drago za SFC otkriva da je na snimanju bilo nevjerojatno opušteno, budući da su na setu svi redom suradnici već niz godina i samim time dobri prijatelji.

To je i bila ideja cijelog snimanja, dobiti opuštenu Severinu, potpuno prirodnu - što Drago smatra da su i uspjeli, usput otkrivajući da bi nemontirani materijal zasigurno bio još zanimljiviji jer je Severina i vrsna komičarka.

Severina je najveći radnik kojeg znam u ovom poslu. Vjeruje suradnicima, zna što publika želi i od nje očekuje i samim time, časno obavlja svoj posao. Ima jasnu sliku o tome tko je i gdje se nalazi, a istovremeno i nevjerojatnu poniznost, jednostavnost i toplinu i to je ono što čini umjetnika. Ona kad glumi, ne glumi već proživljava emociju koju već poznaje - poručio je Drago za kraj.

Snimanje je odrađeno u prostorima Filomena Spa Centra u Splitu. Do suradnje Filomena spa & lifestyle cluba i Severine je došlo po obiteljskoj preporuci iz Zagreba, a iz Filomene poručuju kako su se istakli svojom uslugom i na taj način zadovoljili Severinine kriterije i želje što smatraju izuzetno važnim, tj. najvažnijim, kako prema njoj tako i prema svim svojim klijentima i članovima.

 

KOMENTARI (7)

 1. roze | 25.08.2010 12:18

  crno-belo nije lose.kao uvek severina odlicno glumira takava pjesma takav spot.bravo seve

 2. s.s.s.s.s | 25.08.2010 12:24

  Spot je super!

 3. darija | 25.08.2010 12:48

  Slatka pjesma, ali Seve je u spotu briljantna ! Stvarno si predivna u svakom smislu..Za crno-bijeli spot i stajling sve pohvale.

 4. DUNJA | 25.08.2010 12:48

  ma legenda si…spot je odlican,,a ti kao i uvek zracis svojom spontanom lepoto i harizmom…..

 5. Gastrodiva | 25.08.2010 02:24

  Prekrasna žena, lipa pisma, a spot pod upravljačkom palicom Viktora Drage za mene vizulano savršen.

 6. Hrvoje | 25.08.2010 05:45

  Iako sam očekivao više s obzirom na visoko postavljene letvice nakon Gada,Haljinice i Lole. Ovo je i dalje na nivou. Minimalistički, gdje je Seve u prvom planu kao i njeno iskazivanje emocija. Super. Bravo za cijeli tim!

 7. jela | 18.09.2010 09:07

  Ma spot je odlican. Sta reci … Severina je NAJBOLJAAA!!!

 

KOMENTIRAJ

Komentiranje se vrši na način da upišete komentar i podatke, kliknete "Pregledaj" i zatim kliknete "Pošalji"